keskiviikko 11. marraskuuta 2015

#bling - olohuoneen sohvapöytä

EDIT: CD-levyjä onkin niin paljon, että tämä on ensimmäinen postaus #bling -sarjassa.

Kyllästyin kotonani siihen, että lähes kaikki pinnat ovat mattavalkoisia. Asialle oli tehtävä jotain. Tuunauskohteeksi valitsin olohuoneen sohvapöydän, joka tietenkin noudattaa koko kämpässä toistuvaa teemaa: Ikea. Varmaankin tsiljoonasta muustakin kodista löytyy samanlainen LACK Sohvapöytä.

Sohvapöytä sai vähän blingiä. Sain silloisen työni kautta ilmaiseksi rikkinäisiä DVD- ja BluRay-levyjä, jotka päätin hyödyntää projektissa. Ei muuta kun levyt päreiksi ja kokoamaan palapeliä!

Projektissa tarvitsin:
  • Sohvapöydän. Tämän pöydän mitat ovat 90cmx55cm.
  • Suurinpiirtein 100 CD-levyä. Tosin en laskenut tarkkaan. Vähemmälläkin saattaa selvitä, jos pöydän pinta-ala on pienempi tai CD-levysilpun väleihin jättää isommat raot.
  • Sakset, joiden en pelännyt tylsyvän ja menevän rikki. Hyvin toimii edelleen kylläkin.
  • Ison tonkan yleisliimaa. Liimaa kului yllättävän paljon.
  • Kärsivällisyyttä, päättäväisyyttä ja intoa palapeleihin. Suhtauduin pöydän tuunaamiseen enemmänkin mindfullness-harjoitteena. Tämä on sellainen projekti, että aloitettuaan sitä ei kannata jättää kesken ellei ole valmis investoimaan uuteen sohvapöytään. 
  • Paljon aikaa. Minulla tuon pinta-alan käsittelyyn meni noin 14 tuntia, jonka tietysti jaoin useammalle päivälle... Aikaa tarvitsee vähemmän, jos ei ole yhtä perfektionisti kuin minä. Tuskin vaikuttaa paljoakaan lopputulokseen, mutta joidenkin mielenterveys vaatii sen extra-ajan.
  • Koko hoidon päälle mittatilauksena kirkas lasilevy. (noin 30e)

Tällä tavalla sohvapöydästä saa helposti persoonallisemman ja arvokkaamman näköisen. Yhteensä pöytään käytetty noin 55€. Ei siis täysin mahdoton.


Lopputulos (kuvasta puuttuu vielä lasilevy):


Projektin onnistuneisuus 5/5

4 kommenttia:

  1. Aivan huikean näköinen! Arvostan valtavasti ihmisiä, jotka osaavat tehdä itse käsin kivoja juttuja ja tuo on kyllä todella hieno ja persoonallinen :)

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, kiitos :3 toi projekti oli ihan helppo, vei vaan aikaa. Suosittelen tuunaamista kaikille! :D

      Poista